zaterdag 8 april 2017

Geroosterde groenten

eergisteren stond hier al een recept voor voorraadkast tapenade. Voeg daar wat mediterraanse groenten en pasta aan toe en je hebt een overheerlijke maaltijd waarbij je een instant zomers gevoel krijgt.
In plaats van pasta zou je ook couscous kunnen gebruiken.
Op de foto zie je de geroosterde groenten, voorraadkasttapenade, spelttagliatelle en wortelhummus (gebaseerd op dit recept maar onder dadels of knolselder) . Al kan je met de groenten alle kanten op.


Voor 2 porties


  • 1 rode ui 
  • 1 aubergine 
  • 1 courgette 
  • 1 gele paprika 
  • 4 teentjes knoflook
  • Peper en zout 
  • 1 lepel Provençaalse kruiden 
  • Olijfolie
  1. Snij de ui in 1/4de ringen en de paprika in halve reepjes. Snij de aubergine en courgette in  kleine blokjes
  2. Meng de groenten in een kom. Doe er de ongepelde knoflookteentjes, de kruiden en olijfolie bij. Roer alles door elkaar.
  3. Verdeel de groenten over een grote ovenschaal en zet in de oven op 180C.
  4. Laat ongeveer een uur roosteren. Roer om het kwartier eventjes door. 
  5. Serveer direct.
OPMERKINGEN
  • een andere kleur paprika kan ook maar geel komt het mooiste uit.
  • Heb je kerstomaatjes liggen?Die kan je er in hun geheel bij doen.
  • De knoflookteentjes poffen als je ze ongepeld in de oven legt en dat is zoooo lekker. Wel eventjes eruit vissen en de schil verwijderen. 
  • Ook lekker om er gepofte aardappels bij te doen. De oven staat toch al aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...