dinsdag 21 april 2015

Salade met sinaasappel, avocado en kiemen

Een laatste receptje dat al 2 weken uitgetypt moet worden. Een heerlijk frisse Mexicaanse salade. Snel klaar en supergezond.Een paar weken geleden had ik van mijn moeder een bijna vol pakje quinoa gekregen dat ze ooit eens gekocht had maar eigenlijk niet gebruikte en dat leek me wel lekker in deze salade.
Voor 2 porties
  • 3 appelsienen
  • een half blikje biomais
  • 50gr gedroogde kidneybonen
  • 2 sjalotjes
  • 2 rapen
  • 1 avocado
  • kiemen
  • 50gr quinoa
  • 1 lepel lijnzaadolie
  • chilivlokken
  1. Week de kidneybonen en kook ze gaar.
  2. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.Laat afkoelen
  3. Giet de mais af en spoel na
  4. Pers 1 sinaasappel uit. Snij de andere 2 in blokjes. Meng het sap met de olie en een beetje chilivlokken
  5. Snipper de sjalot en snij de rapen in blokjes.
  6. Schil de avocado en snij in blokjes
  7. Meng alle ingrediënten en verdeel er de vinaigrette over
  8. Smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...