donderdag 12 februari 2015

Savooipannetje met lamsmerguez

Had ik nog een oude savooikool in de koelkast liggen, zat er al weer nieuwe in mijn pakket. Gelukkig vind ik dat superlekker, zeker in combinatie met tomatensaus. En uiteindelijk kan je savooi goed bewaren, zolang ze niet aangesneden is.
Vriendje wou deze keer wel vlees bij de savooi en dus werd er biologische lamsmerguez (ook via de voedselteams) uit de vriezer gehaald. Dat aansluiten bij de voedselteams was echt wel een van mijn topideeën. ;-)

Voor 4 porties (wordt weer makkelijk morgen)
  • 140gr volkoren pasta
  • ongeveer 2/3de savooi
  • 400gr tomatenblokjes
  • 500ml passata
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 10 zwarte olijfjes
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout
  • 400gr lamsmerguez
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snipper de ui en de look.Snij het pepertje fijn (verwijder eventueel de zaadlijsten)
  3. Snij de savooi in kleine reepjes en de paprika in blokjes
  4. Verhit olie in een grote pan of pot en fruit de ui, look en het pepertje.
  5. Voeg de savooi en paprika toe en roerbak kort mee.
  6. Roer er dan de tomatenblokjes en passata door.
  7. Snij de olijfjes in dunne ringen en roer er samen met de kruiden door.
  8. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen
  9. Bak of grill ondertussen de merguez klaar in wat olijfolie.
  10. Serveer alles samen (met een lekker glas rode wijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...