vrijdag 6 februari 2015

Paarse pasta

Op zich vind ik rode biet net als rode kool een rare benaming want het is meer paars dan rood. Daarbij is Paarse pasta natuurlijk ook een mooie alliteratie, vandaar de naam. Pasta met rode biet kan natuurlijk ook maar bekt toch minder leuk.
Dit klinkt misschien als een raar recept maar het is echt lekker.
In plaats van tofufeta kan je ook echte kaas gebruiken natuurlijk. Maar ik experimenteer graag met veganistische ingrediënten.

Voor 2 porties
  • 1 grote rode biet (rauw)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • een handje veldsla
  • 70gr volkorenpasta
  • 80gr zelfgemaakte tofufeta
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 lepel balsamicoazijn
  • 2 - 5 lepels water
  • een handje zonnebloempitten
  • peper en zout
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  2. Schil de biet en snij in fijne reepjes
  3. Snipper de ui en de knoflook
  4. Was de veldsla en verwijder de wortels
  5. Verhit de olijfolie in een grpte pan en fruit de ui en de knoflook
  6. Voeg de bietjes toe en bak een minuutje.
  7. Voeg dan een lepel balsamico en het water toe. (de biet moet niet koken in water maar hij moet ook niet aanbakken) laat minstens 5 minuten bakken. Tot de biet zachter is)
  8. Roer er de veldsla en zonnebloempitten door. Laat nog eens een minuutje of 3 al roerend bakken
  9. Roer er de afgegoten pasta door en dien op met de tofufeta

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...