zondag 22 februari 2015

Chocomousse

Dit recept is een klassieker die je overal op internet tegenkomt. Nu zat er eindelijk eens en banaan en avocado in mijn groenten- en fruitpakket dus nu zou ik het eens maken. Alleen voltrok er zich vorig weekend een ramp in mijn huishouden. De oh zo trouwe en onmisbare hakmolen kwam iets te hard in aanraking met een betegelde vloer.
Mijn eerste gedacht was: "Ik ga direct naar de blokker een nieuwe kopen." Maar direct kwam al het volgende idee: "Dit is het moment om de elektrische hakmolen te vervangen door een handmatige." Dus ging ik informatie zoeken op internet. Ik kwam een superleuke idee voor een trapaandrijving voor keukenapparatuur tegen. en met een handig vriendje in huis zag ik dit wel zitten. Alleen is er echt geen plaats voor in mijn keuken.
Al zoekend op internet kreeg ik een derde lumineus idee: "Ken ik niet iemand met een handmatige hakmolen teveel?" En zo ben ik nu dankzij Sarah van Seizoen een handmatige hakmolen rijker. Gratis en superecologisch. Merci Sarah.Zowel de avocado als de banaan waren nu zeker rijp en kon ik eindelijk dit recept en de nieuwe hakmolen uittesten.

Voor 2 porties
 • 1 rijpe banaan
 • 1 rijpe, kleine avocado
 • 1 volle lepel rauw cacaopoeder
 • eventuele versiering (geraspte kokos, gedroogde banaan, verse banaanstukjes,...)
 1. Schil de banaan en de avocado (en haal daar natuurlijk ook de steen uit
 2. Doe samen met de cacao in de hakmolen. Draai tot het een mooi zacht mengsel in
 3. Verdeel over 2 kommetjes en lik de hakmolen (oppassen voor de mesjes natuurlijk) uit. 
 4. Versier eventueel.
 OPMERKINGEN
 • Het stukje gedroogde banaan is niet suikervrij. Er zit volgens mij ruwe rietsuiker in (rohrohrzucker)
 • De handmatige hakmolen werkt hiervoor fantastisch 
 • Ik kan hier geen bronvermelding zetten want ik ben dit recept al zo dikwijls tegengekomen dat het iets teveel werk zou zijn. En ik heb het nu ook uit mijn hoofd gemaakt.
 • Voor mensen die zich afvragen wat het verschil tussen biologisch en ecologisch is: dit is een perfect voorbeeld. Aangezien alle ingrediënten afkomstig zijn van biologische landbouw is dit gerecht biologisch. Het is echter veel minder ecologisch omdat alle ingrediënten  duizenden kilometers hebben afgelegd voor ze in mijn keuken terecht kwamen. Het uitlekken van de pot is dan weer wel ecologisch omdat er zo geen voedsel verspild wordt ;-)
 • Op basis van dit chocolademousse idee heb ik wel al eens deze super lekkere rauwe chocoladetaart gemaakt.

1 opmerking:

 1. Ik weet niet of bananenchips houdbaar is zonder "glazuurtje" op dus ik vermoed dat dit idd niet echt suikervrij te vinden is ...
  Jong een trapaangedreven wasmachine (wat op wereldschaal helemaal niet zo gek is) lijkt me ook echt iets leuks, maar idd, plaats ...
  Blij dat hij goed werkte!
  Voor hardere dingen of sneller te kunnen zwieren klemde ik hem tussen mijn benen :) Dan schiet hij minder snel uit ...

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...