zaterdag 21 februari 2015

Groentenstoofpotje

Op mijn weekmenu stonden donderdag en vrijdag een veganistisch stoofpotje. Maar dat werd aangepast.Woensdag zorgde vriendje voor eten, pita. Wel met een stuk biologische lamsvlees uit de diepvries waarvan hij mooie reepjes gesneden had.Alleen was er wel een groot stuk bot over met nog wat vlees aan en merg erin. Zonde om zo weg te gooien. Dus heb ik dat maar bij in het stoofpotje gedaan.Weggooien om veganistisch te eten vind ik ook verspilling. Natuurlijk kan je het ook zonder vlees maken. Misschien dat ietsje meer kruiden.
Met de groenten kan je variëren wat je wil. Gewoon kijken wat je in huis hebt wat stilaan op moet.


Voor 6 porties
  • 4 wortelen
  • 2 aardperen
  • 4 aardappels
  • een halve witte kool
  • 1 koolrabi (ook bladeren)
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • een handje spliterwten
  • Een restje veldsla
  • 1 laurierblad
  • 1 lepel gedroogde tijm
  • peper en zout
  • 1 liter water
  • eventueel wat bottenvlees
  • olie
  1. Snipper de ui en de look
  2. Schil de aardappels en aardperen ensnij in blokjes
  3. Snij dekoolrabi en de wortelen in blokjes
  4. Snij de bladeren vandekllorabi(en stengels) ende wittekoolin dunne reepjes
  5. verhit olie in een grote pot en fruit de ui en knoflook
  6. Voeg de wortelen,koolrabi, spilterwten, aardappels en aardperen toe en bak heel kort
  7. Voeg het water, de kruiden en het vlees toe. Zet het dekselop depoten laat een kwartiertje zacht pruttelen
  8. Voeg dan de kool toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  9. Voeg tenslotte de veldsla toe, voel of de spliterwten gaar zijn en kruid bij naar smaak
  10. Hier hadik er voor de afwerking nog wat geroosterde zonnebloempitten overgestrooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...