dinsdag 10 december 2013

pasta met veldsla en zalm

Ik had vorige week een bakje veldsla gekocht voor mijn rode bieten geitenkaassalade maar zo'n potje is direct 150gr dus ik had nog redelijk wat over. Dus moest ik een warm gerecht met veldsla verzinnen maar dat isme gelukt. Dit gerecht is heerlijk en supergezond. Je kan de zalm ook makkelijk vervangen door vb mozzarella of kip.
Prei, pompoen, veldsla en wortelen zijn nu in het seizoen dus moet je er van profiteren. De rest van de prei en de pompoen kan je invriezen of je kan er direct soep meemaken.


Voor 4 porties
  • 200gr prei, in halve ringen (wit en licht groene gedeelte. donkere stukjes zijn goed voor in de soep)
  • 200g pompoen, in blokjes
  • 200gr wortelen, in blokjes
  • 80gr veldsla, gewassen en enkel de blaadjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 9 zongedroogde tomaatjes 
  • 200gr gerookte zalm, in reepjes
  • 140gr volkoren pasta
  • olijfolie
  • peper
  1. Doe de tomaten in een klein kommetje en voeg warm water toe tot ze onderstaan.
  2. Kook de pasta gaar
  3. verhit olie in een grote pan en voeg de ui doe. Bak voor een minuutje. Voeg dan de knoflook, de prei, wortel en pompoen toe. Laat enkele minuten stoven.
  4. voeg dan de veldsla toe en laat slinken.
  5. Haal de zongedroogde tomaatjes uit het water en snij fijn. Voeg ze bij in de pan samen met 2 lepels van het water. 
  6. Laat op het vuur tot alle groenten gaar zijn.
  7. Roer er de pasta onder
  8. Zet het vuur uit en roer er dan de gerookte zalm onder.
  9. Kruid met wat peper
  10. Serveer

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...