maandag 9 december 2013

Pizza bacon and eggs

Een heerlijke pizza die eigenlijk best wel snel klaar is. Omdat er amper groenten op deze pizza liggen kan je hem best combineren met een salade of zorgen voor een lekkere groentesoep als voorgerecht. Maar zo af en toe moet zo'n pizza kunnen. Zeker op een zondagavond.
Als je passata uit een brikje gebruikt kan je de rest van de passata gebruiken om in de soep te doen.

Voor 1 grote pizza (2 personen)
  • Een pizzabodem. vb een halve portie van dit speltpizzadeeg
  • Enkele lepels tomaten passata
  • 2 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 7 reepjes bacon (of meer naar smaak)
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • geraspte kaas naar smaak (ik denk hier een 100gr)
  1. Verwarm de oven voor op 180C
  2. Rol het pizzadeeg uit en plooi en er een randje rond
  3. Besmeer de bodem met enkele lepels passata
  4. Bestrooi met de helft van de ui en geraspte kaas
  5. Breek de eieren voorzichtig boven de pizza
  6. Verdeel de bacon over de pizza
  7. bestrooi met de rest van de ui en de kaas. Strooi er ook de kruiden over
  8. Zet ongeveer 8minuten in de oven (dit is heel afhankelijk van oven tot oven dus dit moet je zelf wat in het oog houden.)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...