donderdag 5 december 2013

Linzen dahl

Een heerlijk gerecht dat er misschien wat flauw uitziet maar juist heel bijzonder smaakt. Het is ook nog eens veganistisch, suikervrij, e-nummervrij en makkelijk te maken. Het moet wel lang opstaan maar ondertussen kan je van alles anders doen. De cashewpasta maken bijvoorbeeld.
Het lijkt weinig maar door de linzen vult het wel goed.
Je kan 1 soort of meerdere soorten linzen mengen. Al naargelang wat je in huis hebt. Vooral qua kleur is dit leuk


Voor 2 porties
  • 80gr gedroogde linzen
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rood pepertje
  • een stukje verse gember
  • 3 grote wortelen
  • 3 lepels cashewpasta
  • olie
  • 300ml water
  1.  Snipper de ui, de gember, de look en het pepertje (met zaadjes als het goed pikant mag zijn)
  2. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes
  3. Verhit wat olie in een grote pan en doe de gesneden groenten hierin.Laat een paar minuten bakken.
  4. Voeg de linzen en het water toe. Dek af en laat 40 tot 50 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.
  5. Laat nog 10 minuten op koken en roer er de cashewpasta door.
  6. Serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...