zaterdag 9 september 2017

Sinaasappel-chocoladepudding

In dit recept gebruik ik ineens het sinaasappelextract dat ik hier 2 dagen geleden postte. De combinatie sinaasappel en chocolade vind je wel meer terug, en met rede want het past gewoon lekker samen.Van dit recept kan je twee versie maken. De chique versie die wat werk vraagt of de snel klaar versie die gewoon minder presenteert. Voor deze foto koos ik de mooie versie.
Dit recept is niet helemaal suikervrij. Ik gebruik namelijk chocolade van 85% waar nog wel en beetje suiker inzit. Als je echt suikervrij wil kan je chocolade van 99% gebruiken, te vinden in een natuurvoedingswinkel. Ik vind die persoonlijk nogal duur om in recepten te gebruiken maar wel heerlijk als je nood hebt aan een kleine chocoladeboost. 

Voor 4 mooie porties
  • 120gr tofu
  • 2 sinaasappels
  • 30gr hazelnoten
  • 30gr dadels
  • 50gr pure chocolade
  • een schijfje verse gember
  • 1 kardemompeul. 
  • 1 lepel zelfgemaakt sinaasappelextract (eventueel)
  1. Knijp de tofu een beetje uit
  2. Week de dadels en de hazelnoten samen in wat water
  3. Halveer de sinaasappels en haal er met een lepel en een mesje zoveel mogelijk vruchtvlees ui, zonder de schil te beschadigen. Zet de schillen opzij.
  4. Smelt de chocolade au bain marie
  5. Schil de gember en snij in 4. 
  6. Haal de zaadjes uit de kardemonpeul
  7. Giet de noten en de dadels af. Laat goed uitlekken
  8. Doe de noten, dadels, tofu, sinaasappelextract, sinaasappel, chocolade,gember en kardemomzaad in de blender
  9. Mix tot een gladde massa. Zet in de koelkast
  10. Rasp een klein beetje zeste (oranje schil van de sinaasappel) van de onderkant van 1 of meer halve sinaasappelschillen. Zet opzij.
  11. Verdeel de pudding over de schillen en bewaar in de koelkast.
  12. Verdeel er vlak voor het serveren de zeste over.

OPMERKINGEN
  • Voor de makkelijke versie snijd je de sinaasappels gewoon in kwartjes en haalt o het vruchtvlees eruit. Veel sneller. Je kan de pudding dan gewoon in schaaltjes opdienen
  • De pudding heeft wel eventjes tijd nodig om op te stijven
  • Je kan het sinaasappelextract ook weglaten. Dit recept wordt niet verwarmd dus er zit alcohol in je pudding als je het wel toevoegt.
  • Je kan ook wat sinaasappelzeste bij de ingrediënten voegen voor je gaat blenden.
  • Voeg er at havermout bij en je hebt ook een lekker ontbijtje. 
  • Als je er niet van houd kan je de gember en/of kardemom ook weglaten maar ik heb ze juist toegevoegd voor een kruidige twist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...