dinsdag 31 januari 2017

Koffiespeculaaspudding

Zaterdag schreef ik hier al over Yorzo instant, een granenkoffie die ik soms gebruik. Buiten de voordelen vermeld in dat blogbericht is granenkoffie ook makkelijk om heerlijke dessertjes mee te maken, zoals deze pudding met koffie-speculaassmaak.
Mijn guilty pleasure is toch al jaren speculaasjes gedoopt in koffie. Speculaasjes zijn veganistisch en vaak e-nummervrij te vinden. De suiker neem ik er af en toe maar eens bij. In deze lekkere pap zit echter ook geen suiker.

Voor 4 kleine porties
  • 400ml plantaardige melk
  • 1 lepel Yorzo instant of andere granenkoffie
  • 2 lepels ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 volle lepel arrowroot
  • een volle theelepel speculaaskruiden
  1. Doe een paar lepels melk in een kommetje, giet de rest in een kookpot.
  2. Doe de granenkoffie, ahornsiroop,vanille-extract en speculaaskruiden bij de melk. Zet op een zacht vuurtje en breng al roerend aan de kook.
  3. Meng de arrowroot met de opzij gezette melk tot een glad papje.
  4. Zet het vuur uit en meng het arrowrootpapje door de melk. normaal zie je het direct indikken.
  5. Verdeel de pudding over 4 schaaltjes en bestrooi eventueel nog met wat speculaaskruiden.
  6. Eet warm of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...