zaterdag 14 januari 2017

Brownieballetjes

Deze brownieballetjes zijn ook tijdens de verhuis ontstaan. Ik had zin in iets lekkers maar alle bakvormen enzo waren al ingepakt. Met het idee van snoepballetjes en bonenbrownie in mijn achterhoofd ontstonden deze lekker brownieballetjes die je niet hoeft te bakken.
Het geheime ingrediënt zijn, net als bij bonenbrownies, bonen natuurlijk. Hier zwarte bonen maar andere zal ook wel kunnen. Het meeste werk is eigenlijk ook de bonen laten weken en koken, de rest is kinderspel (en nu ik het hier zo typ lijkt het me ook iets leuk om met kinderen te maken.)

Voor ongeveer 20 balletjes
  • 120gr droge zwarte bonen (ongeveer 260gr gekookt)
  • 1 lepel pindakaas
  • 2 lepels ahornsiroop
  • 1 lepel vanille-extract
  • 5gr cacaopoeder
  • 20gr cacaoboter
  • 10gr cacaonibbs
  1. Week de bonen 8 uur of een hele dag. Giet af en kook gaar,laat afkoelen
  2. Smelt de cacaoboter au-bain-marie (of, als je geduld hebt gewoon op de verwarming)
  3. Doe alles behalve de cacao nibs in de hakmolen en mix tot een gladde massa.
  4. Roer er de cacao nibs door.
  5. Rol bolletjes van het deeg en zet ze een half uurtje in de koelkast om hard te worden.
OPMERKINGEN
  • Als je het met/voor kinderen maakt misschien het vanille-extract weglaten. Het wordt hier niet verwarmt dus de alcohol blijft erin.  
  • Geen cacaoboter? Waarschijnlijk lukt kokosolie ook wel maar dan moet je ze bewaren in de koelkast
  • Ik gebruik pindakaas die enkel pinda's en zout bevat. Genoeg merken te vinden op internet of in de natuurwinkel.
  • Gebruik echt cacaopoeder, geen Nesquickachtige dingen
  • Gebruik je fantasie om andere balletjes te rollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...