woensdag 5 augustus 2015

Dessertpizza

Een echte oven hebben we nog steeds niet, ik heb nog steeds niet gevonden wat ik zoek: een redelijke ruime, liefst zuinige en hij moet vrijstaand zijn. Vrijstaande ovens moeten pas vanaf 2017 een energielabel hebben en dat maakt zoeken al wat moeilijker.
Ondertussen heeft vriendje een grill-oventje bovengehaald waar hij vroeger kant-en-klaar pizza's en tosti's in maakte. We hebben dat 1x geprobeerd omdat ik toch wel zin had in pizza maar echt handig is het niet. In plaats van 1 grote pizza waren het 8 kleintjes en dat is ook niet zuinig.
Door de kleine pizza's kreeg ik wel ineens de inval om een dessertpizza te maken. Pizza als dessert? Ja hoor, gaat prima, dat is gewoon een fruitpizza. 
Voor 2 kleine dessertpizza
  • een klein beetje pizzadeeg (1/8 van dit recept) 
  • 200gr rood fruit (vers of diepvries)
  • 1 nectarine
  • 1 banaan
  • 2 volle lepels geraspte kokos
  • (arachide)olie
  • theelepeltje arrowroot en een klein beetje water
  • eventueel munt ter garnering
  1. Verwarm de oven voor op 200C
  2. Doe het fruit in een pannetje en zet op een heel klein vuurtje. Roer regelmatig en laat koken tot het een saus is.
  3. Meng de arrowroot met een klein beetje water. Roer dit door de kokende saus.laat indikken en haal van het vuur.
  4. Snij de nectarine en de banaan in stukjes
  5. Verdeel het deeg in 2 delen en rol het uit op een met meel bestoven werkblad.
  6. Smeer de saus van rood fruit uit over de bodems
  7. Verdeel de nectarine en banaanstukjes over de pizza's
  8. Verdeel over elke pizza een lepel geraspte kokos
  9. Vouw een randje naar binnen rondom de pizza en smeer het in met olie
  10. Zet ongeveer 10minuutjes in de oven
OPMERKINGEN
  • Ideaal om met restje pizzadeeg te maken
  • Dit is ook lekker om als ontbijt te eten. Gewoon 's avonds pizza eten, een fruitpizza maken en er de volgende ochtend koud van smullen.  
  • De rode saus vervangt de tomatensaus, het andere fruit de toppings en de kokos de geraspte kaas maar verzin zeker andere mogelijkheden.
  • Je kan ook andere vruchten gebruiken maar dit had ik nu in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...