dinsdag 21 februari 2017

Red cabbage pie

Rode kool, een echte wintergroenten, die ik liefst van al toch nog in combinatie met aardappelen eet. Maar dat kan natuurlijk ook eens opeen andere manier. Bijvoorbeeld in de vorm van een taart. Pie vind ik een beter woord want dan denk ik aan shepherd's pie en dus een dekseltje van puree. Jammie.
Deze maaltijd is eigenlijk ideaal om restjes te verwerken. Dag 1 eet je lekkere verse rode kool met gekookte aardappels. Dag 2 maak je er deze ovenschotel mee. Natuurlijk is het nog makkelijker als je de eerste dag gewoon al voor 2 dagen aardappelen schilt.


Voor 2 porties
  • 2 porties klaargemaakte rode kool (bijvoorbeeld volgens dit recept)
  • 2 porties gekookte aardappelen
  • Een scheutje plantaardige melk
  • Peper en zout
  • nootmuskaat
  • olie
  • 60gr gerookte tofu
  • 1 lepel gistvlokken
  1. Doe de tofu en gistvlokken in de hakmoelen en hak fijn.
  2. Doe een scheutjemelk en een scheutje plantaardige melk bij de aardappelen. Pureer met een pureestamper.Kruid af met wat peper, zout en nootmuskaat.
  3. Smeer een ovenschaal in met een beetje olie.
  4. Verdeel de rode kook over de schaal
  5.  Verdeel de aardappelpuree over de rode kool. Strijk goed glad.
  6. Bestrooi de puree met de tofu.
  7. Zet in een oven op 180C voor ongeveer 30 minuten
  8. Klaar
 OPMERKINGEN
  • Nog lekkerder wordt het wanneer je gekookte knolselder of aardperen toevoegd aan de aardappels.
  • De tofu is optioneel maar zorgt wel voor een krokant laagje.  
  • Ik gebruikte hier rijstolie maar andere olie kan natuurlijk ook.
  • Je kan ook noten toevoegen aan de puree of noten fijnhakken met de tofu.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...