zaterdag 5 november 2016

Walnotenspread

Met een teveel aan walnoten kan je niet alleen brood maken maar ook smeersel voor op brood. De basis is redelijk simpel maar je kan er altijd extra's aan toevoegen. Het is makkelijk om te maken maar het is wel belangrijk dat je de noten voldoende lat weken, anders krijg je een droge koek.
Je kan dit recept ook met andere noten maken. Paranoten geven bijvoorbeeld ook een heel lekker resultaat. Al naargelang de noten en waar je zin in hebt kan je er alle kanten mee op.



Voor een potje
  • 50gr noten
  • 1 lepel olie
  • 1 lepel azijn
  • peper en zout
  • 1 lepel gistvlokken
  1.  Week de noten minstens 2 uur. Giet af en laat uitlekken
  2. Doe alle ingrediënten in de hakmolen. Hak tot een gladde massa.
  3. Voeg eventueel nog wat extra toe.
  4. Bewaar een paar dagen in de koelkast
 OPMERKINGEN
  • Kies zelf welke olie je wil gebruiken. Dit zorgt steeds voor een andere smaak.
  • Azijn met wat kruiden in of appelazijn geven een lekker resultaat. Maar je kan ook balsamico gebruiken of wijnazijn of.....
  • Verse kruiden erdoor roeren is altijd lekker.
  • Een teentje look meehakken is ook heel lekker.  
  • Je kan ook een beetje water toevoegen zodat het ook als dip gebruikt kan worden. 
  • Ook lekker als je het opwarmt (bijvoorbeld tussen een broodje en dan even in de oven)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...