donderdag 24 november 2016

Pasta met pompoen en kastanjeroom

Toen ik opeens kastanjeroom gemaakt had bedacht ik dat dit ideaal zou zijn voor een pastagerechtje. Romig en hartig van smaak. Aangezien er nog een stuk pompoen in de koelkast lag had ik snel een recept voor een herfstige pasta bedacht.

Dit gerecht is makkelijk te maken en met weinig ingrediënten krijg je een heerlijk resultaat.Zo lekker dat ik zelfs vergat om er edelgistvlokken op te strooien. Wat ook helemaal niet nodig was.



Voor 4 porties


  • 120gr pasta
  • 150gr gekookte borlottibonen (of andere bonen)
  • 500gr pompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 lepel gedroogde tijm
  • 250ml kastanjeroom 
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op
  2. Snipper de ui en de look. Snij de pompoen in kleine blokjes
  3. Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui en de look. Voeg de pompoen toe en bak even mee. Voeg de tijm en een beetje kookvocht van de pasta toe zodat de bodem bedekt is met een bodempje water. Zet een deksel op de pan en laat 8 minuten op een klein vuurtje staan. Roer regelmatig en zorg dat het niet aanbrand. De pompoen moet een beetje zacht worden.
  4. Voeg de pasta, de bonen, de kastanjeroom en wat peper en zout toe. 
  5. Laat een paar minuutjes op een zacht vuurtje staan en roer regelmatig. Als het te droog is voeg je wat kookvocht toe. Zorg dat alles goed warm is
  6. Serveer met een lekker glaasje wijn.
OPMERKINGEN
  • Als je vergeet het pastawater op te vangen gebruik je gewoon water maar ik ben graag efficiënt. 
  • Hoelang je de pompoen moet laten stoven hangt natuurlijk af van hoe grootje de blokjes gesneden hebt
  • Als je een biologische pompoen hebt is schillen niet nodig. Schelt weer heel veel werk. 
  • In plaats van borlottibonen kan je ook andere plantaardige eiwitten gebruiken 
  • 150gr gekookte bonen is ongeveer 75gr droge bonen.Je kan bonen in grotere hoeveelheden koken en dan invriezen. 
  • Eigenlijk kun je de kastanjeroom wel in meerdere recepten gebruiken als plantaardig alternatief voor room

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...