zaterdag 15 oktober 2016

Mueslireep

Soms heb je een makkelijk tussendoortje nodig dat je toch veel energie geeft. Een mueslireep is ideaal maar diegene die je in de winkel koopt vindt ik niet echt geweldig. Daar zit meestal suiker of honing in en ze zijn over het algemeen vrij duur. Zelf maken is leuker en lekkerder.
het basisidee van deze repen is havermout, appelmoes en speltmeel. De zaden en vruchten kan je vervangen door wat jij lekker vindt. Ik gebruikte hier natuur appelmoes.Als je al rozijnen of kaneel n de appelmoes hebt zitten kan je de koekkruiden en de dadels weglaten of verminderen.



Voor ongeveer 8 porties


  • 60gr speltmeel
  • 60gr havermout
  • 140gr appelmoes
  • 50gr dadels
  • Snufje zeezout
  • 1 lepel zonnebloempitten
  • Handje walnoten
  • 5 gedroogde abrikozen
  • 1 lepeltje bakpoeder
  • 1 lepeltje koekkruiden of kaneel
  • 1 lepel lijnzaad 
  1. Snij de dadels in 4 en week een half uurtje.
  2. Giet het water weg en mix de dadels samen met de appelmoes tot een gladde massa
  3. Snij de abrikozen in kleine blokjes en breek de walnoten in stukjes. 
  4. Meng het speltmeel met de havermout, koekkruiden, bakpoeder en zeezout.
  5. Meng er ook de abrikozen,zonnebloempitten, walnoten en lijnzaad onder
  6. Meng er ook de appelmoes onder
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier
  8. Verdel het deeg in 1 geheel over de bakplaat.ZOrg dat het niet dikker dan een halve cm is
  9. Zet de plaat in de oven. Zet de oven op 180C en bak de koek in ongeveer 25 minuten
  10. Haal uit de oven, laat afkoelen op een rooster en breek dan in stukken.
  11. Bewaar in een luchtdichte doos voor een paar daagjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...