donderdag 25 augustus 2016

Scottish porridge

Om het vakantiegevoel nog even te behouden nu ik stilaan terug begin te werken (maar zolang de lessen nog niet beginnen is dat nog kalmpjes aan) een vakantie ontbijtje. Havermout zoals ik het op vakantie een paar keer gegeten heb. Gewoon met water blijkt eigenlijk best lekker zijn. Afwerken met wat noten en een stuk fruit en voila, een perfect gezond, lekker ontbijtje.
Dit recept is supermakkelijk en je kan er een grote pot van maken. In de koelkast kan je het een paar dagen bewaren en zo kan je elke ochtend gewoon een andere topping gebruiken. Je kan de havermout dan koud eten of met een klein scheutje water erbij terug opwarmen op het fornuis.

Voor 2 porties
  • 70gr havermout 
  • 250 ml water
  • een snufje zout
  1. Doe de havermout, water en zout in een kleine pot of sauspannetje.
  2. Zet op een zacht vuurtje en roer regelmatig. Laat het ongeveer 8 minuten garen.
  3. Klaar. 
OPMERKINGEN
  • In Schotland eten ze hier honing bij maar je kan ahornsiroop of agave gebruiken. Of niets zoet natuurlijk
  • Hier met een perzik en paranoten maar je kan het fruit en noten(of zaadjes,pitten) aanpassen aan het seizoen, wat je in huis hebt, waar je trek in hebt. Bijvoorbeeld appel en hazelnoten, banaan en pecan, peer en walnoten,.... 
  • Je kan het fruit en de noten erbij eten of gewoon fijnsnijden en door de warme of koude porridge mengen. Als je de porridge een paar dagen wil bewaren roer je er best geen fruit door. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...