woensdag 22 november 2017

Worteltaartspread

Brood eet ik voornamelijk in het weekend. En dan heb ik ook al eens tijd om lekker en gezond broodbeleg te maken. Liefst met groenten als basis. En daar kan je ook iets zoet van maken.
Zelf broodbeleg maken heeft veel voordelen. Voor jezelf is het beter omdat je perfect weet wat er in zit; je kan er volop groenten in werken zodat je er zeker voldoende eet; door te variëren met kruiden en andere smaakmakers heb je een veel uitgebreidere keuze dan in de supermarkt en het is veel goedkoper.
Maar je spaart ook nog eens het milieu: zo heb je geen verpakking en dus veel minder afval; je kan creatief aan de slag met restjes en moet minder weggooien; je kan dierlijke producten vermijden;....
En het is heus niet zoveel werk.

Worteltaartspread

 • 200gr gekookte kikkererwten
 • Een overvolle lepel tahin
 • 1 lepel sesamolie 
 • 2 wortelen
 • Olijfolie
 • Kaneel
 • 5 gewone dadels
 1. Snij de dadels in 4 en leg ze in voldoende water om te weken.
 2. Snij de kop van de wortels.Snij de wortels in grote stukken, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met ongeveer een lepel olijfolie. Zet in een oven op 200C voor ongeveer een half uurtje. De wortels zijn nu geroosterd, een beetje bruin en zacht als je erin prikt.
 3. Haal de dadels uit het water en doe alle ingrediënten in een grote kom. Pureer met een staafmixer. Voeg lepel voor lepel wat weekwater van de dadels toe tot het een goed smeerbare textuur heeft. 
 4. Klaar.
 5. Bestrooi eventueel met wat kaneel, speculaaskruiden en/of sesamzaad. Bewaar maximum 5 dagen in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...