dinsdag 16 mei 2017

Rauwe bosvruchten chiaconfituur

Als je suikervrij eet is gewone confituur (vruchtenjam) natuurlijk geen optie. Maar zo af en toe is het wel eens lekker. Gelukkig is het niet zo moeilijk om snel confituur te maken. Deze confituur moet zelfs helemaal niet verwarmd worden waardoor hij ook nog eens weinig energie nodig heeft. En je hebt er ook maar een paar ingrediënten voor nodig.
Enig nadeel van deze confituur is natuurlijk dat je hem niet zoals gewone heel lang kan bewaren. Ik heb er een dag of 5 van gegeten. Je kan best gewoon een kleine portie maken. En als je nieuwe wil maak je gewoon opnieuw.


Voor een potje
  • 200gr rood fruit (diepvries)
  • 25gr ontpitte dadels
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 eetlepel citroensap (optioneel)
  1. Snij de dadels in 4 en laat ze een half uurtje weken in water. Giet af en laat goed uitlekken
  2. Laat het fruit ontdooien als het uit de vriezer komt.
  3. Doe het fruit, dadels en citroensap in de blender of hakmolen. Mix fijn.
  4. Meng het chiazaad onder het fruit. Laat een tiental minuutjes rusten.
  5. Klaar. Lekker op brood, op cake,... 
OPMERKINGEN
  • Als je een stevige blender of hakmolen hebt kan je het weken van de dadels of het ontdooien misschien overslaan
  • Met vers fruit heb je misschien minder chiazaad nodig. Bevroren fruit is meestal iets natter als het ontdooid is 
  • Bewaar in  de koelkast
  • Ik dacht er nog wat kaneel door te roeren maar ben dat uiteindelijk vergeten. Misschien wel lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...