zaterdag 10 december 2016

knolselderspread

Met spreads kan ik blijven variëren. Je gooit wat je lekker vindt en toevallig in huis hebt in de hakmolen, draait tot je arm moe wordt (met een handmatige handmolen toch). Voegt wat kruiden toe en klaar. Zoals deze spread met linzen, walnoten en vooral knolselder.
De spread is het lekkerste als gewoon broodbeleg maar je zou het ook als dipsausje kunnen gebruiken.


Voor een mooi potje vol
  • 50gr walnoten
  • 50gr gedroogde groene linzen
  • 150gr knolselder
  • peper
  • zout
  • tijm
  1. Week de walnoten een uurtje of 2 in water. Giet af en laat uitlekken
  2. Snij de knolselder in kleine blokjes
  3. Kook de linzen in voldoende water. Gooi ongeveer 8 minuten voor ze klaar zijn de knolselder bij de linzen en kook mee. 
  4. Giet de linzen en knolselder af en vang een beetje kookvocht op.
  5. Doe de noten,linzen en knolselder in de hakmolen en maal fijn. Voeg eventueel lepel voor lepel een beetje kookvocht toe als het te droog is.
  6. Kruid af met peper, zout en tijm.
OPMERKINGEN
  • Hoe kleiner de knolselder, hoe sneller hij gaar is
  • Je kan de spread een dag of 3 bewaren in de koelkast
  • Varieer naar hartenlust 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...