woensdag 21 december 2016

Groene burger

Een bonenburger is wel leuk maar je moet het goed gepland hebben. Bonen weken, bonen koken,... het duurt lang (of bonen uit blik gebruiken maar die heb ik nooit meer). Linzen lijkt me dus ook wel handiger. En je krijgt met groene linzen nog een leuke kleur.
Voordeel van deze burger is ook dat je er geen speciale verse groenten voor nodig hebt. Enkel een paar goed houdbare zaken die ik standaard in huis heb.


Voor 4 burgers, 2 porties (de helft van op de foto)
  • 100gr groene linzen
  • een halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25gr havermout
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • een half koffielepeltje mosterd
  • 1 lepel water
  • een koffielepeltje olijfolie + extra om te bakken
  1. Kook de linzen gaar.Giet af en laat uitlekken
  2. Snij de ui en de look grof
  3. Doe alles in een grote kom en mix met de staafmixer. Er mogen nog wel wat hele linzen inzitten
  4. Zet een half uurtje opzij
  5. Vorm 4 burgertjes van dit mengsel. 
  6. Verhit olie in een pan. Baak de burgers een vijftal minuutjes aan elke kant.
OPMERKINGEN
  • Je kan kruiden die je wilt gebruiken. Waarom bijvoorbeeld geen gerookt paprikapoeder en wat basilicum voor een zuiderse burger?
  • Als je 2 dagen van de burgers wil eten is het lekkerder om de burgers voor dag 2 ongebakken in de koelkast te bewaren en ze pas net voor gebruik te bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...