dinsdag 25 juli 2017

Rumgranita


Heel soms gebruik ik al eens ananas uit blik. Voor op een lekkere burger bijvoorbeeld. Maar zelfs met kleine blokjes blijft er soms een restje over.  Een blik op de fruitmand en de drankenvoorraad zorgt voor een leuk receptje.

In deze cocktalgranita zit effectief rum. Dit is niet alleen lekker, het zorgt er ook voor dat het minder snel ijshard wordt. Je kan de rum ook weglaten maar zorg er dan voor dat je echt op tijd alles losroert.



Voor 4 kleine porties

  • 1 perzik
  • 1 banaan 
  • 1 schijfje ananas + sap (van klein blikje) 
  • 3 lepels bruine fair trade rum (oxfam)
  1. Doe alles in de blender en mix fijn.
  2. Doe het mengsel in een bakje en zet in de vriezer 
  3. Roer na een half uurtje het mengsel even los met een vork. Herhaal elk half uur.
  4. Als de granita klaar is kan je hem best meteen serveren. Of nog eens goed losroeren en dan bewaren,

OPMERKINGEN

  •  Geen ananas uit blik? Laat dit dan weg en voeg een sinaasappel of wat fruitsap toe  
  • In plaats van ene perzik kan je ook een nectarine gebruiken, een peer, een halve mango,...



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...