donderdag 1 juni 2017

Zelfgemaakte wraps met guacamole en mangosalsa

We houden wel van tortilla's en na 3 jaar zoeken heb ik er nog steeds geen wraps gevonden die ik helemaal OK vind. Geen probleem, dan maak ik ze zelf via bijvoorbeeld dit recept. Maar als je keuken eindelijk weer eens blinkt heb je geen zin om volop met bloem te strooien. Dus maakte ik ze eens anders.

Aangezien echte tortilla's met mais worden gemaakt gebruik ik hier polenta (bij gebrek aan ander maismeel). Deze wraps worden gebakken als pannenkoeken, dus zonder ze eerst uit te rollen. Voeg daar nog wat lekkere dingen aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd.


Voor 3 porties


Taco’s
  • 150gr polenta 
  • 50gr speltbloem 
  • ongeveer 250ml water 
  • 1 lepel citroensap 
  • Snufje zout 
  • Snufje bicarbonaat 
  • 1 lijnzaad ei (1 lepel lijnzaad mengen met 3 lepels water en ongeveer 10 minuten laten rusten)
  • Rijstolie om te bakken
  1.  Doe de polenta in een blender of hakmolen en hak heel fijn.
  2.  Doe alle ingrediënten (neem een deel van het water) in een kom en meng met een garde tot een glad geheel. Voeg water toe indien nodig. Het moet er wat uitzien als gewoon pannenkoekendeeg.
  3. Verhit wat olie in een pan. Zorg dat de pan goed heet is.
  4. Bak het deeg zoals gewone pannenkoeken.

Mangosalasa

  • 1 mango 
  • Halve ui 
  • Chilivlokken  naar smaak
  • 2 lepels citroensap (of limoensap)
  • Peper en zout
  1.  Schil de mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes
  2. Snipper de ui.
  3. Meng alle ingrediënten onder elkaar en zet in de koelkast tot jet het gebruikt. 

Guacamole

  • 1 avocado 
  • Peper en zout 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 lepel citroensap 
  • 1 schijfje Madame jeanette peper (of 1 spaanse peper)
  1. Snipper de knoflook en snij de peper fijn
  2. Schil de mango en snij de het vruchtvlees in blokken. Prak met een vork. 
  3. Meng alles onder de avocado 

AFWERKING
Serveer de tortilla's met verse groenten (sla, geraspte wortel, paprika, tomaat, komkommer,...) kidneybonen, mais (uit een glazen bokaal) en de salsa en guacomole.

OPMERKINGEN

  • Gooi de schil van de mango niet weg. Je kan daar nog een lekkere spread van maken. (ik gebruik biologische mango's) 
  • Ik was limoen vergeten te kopen dus gebruikte gewoon citroensap maar je kan ook limoen gebruiken.
  • Als je de guacamole in een plastic potje met deksel doet blijft hij groen
  • Het was zo lekker dat we bijna vergaten om een foto te maken. Hier deelden we de laatste tortilla. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...