Voor 4 a 6 porties
- 400gr kipfilet
- 450gr aardappelen
- 1 grote prei (wit gedeelte)
- 1 venkel
- 2 kleine uien (of 1 kleine)
- 2 teentjes look
- Ongeveer 350gr wortelen
- Ongeveer 350gr pompoen
- zout, peper, nootmuskaat naar smaak
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- groene kruiden naar keuze: peterselie,bieslook,...
- olie
- Snij de kipfilet in blokjes
- Pel de ui en look.Snipper de look en snij de ui in stukjes
- Was de prei. Snij in de lengte in 4 en dan in stukjes
- Verhit wat olie in een grote pot.
- bruin hier de kip lichtjes in
- Doe de ui, look en prei erbijen roer regelmatig
- schil ondertussen de wortelen, snij in blokjes en voeg toe en roer
- Doe hetzelfde met de pompoen, de aardappelen en de venkel
- Giet er ongeveer een halve liter water bij todat ongeveer 3/4de onder water staat
- Voeg kruiden naar smaak toe
- Dek af en laat 30 minuutjes op een zacht vuurtje staan
- Doe het deksel eraf en laat nog 10 minuutjes pruttelen
- Klaar.
- Een collega vertelde overlaatst dat ze altijd zoveel aardappelen moest weggooien omdat er scheuten aan kwamen. Gelukkig kon ik haar vertellen dat dit niet nodig is. Die aardappelen zijn nog perfect bruikbaar, gewoon schillen en eventuele plekjes wegsnijden
- Voor een vegetarische variant kan je gewoon de kip weglaten en wat extra groente toevoegen
- Als je het graag wat romiger hebt kan je tijdens de laatste 10minuten ook kruidenkaas of gewone roomkaas toevoegen
- Ik gebruik nooit een knoflookpers omdat ik dat teveel afwas vind maar als je niet graag look fijn snijdt kan je dat altijd doen natuurlijk
- De pluisjes die aan venkel zitten kan je ook gewoon gebruiken. En het groen van de prei kan je nog schoonmaken en invriezen voor als je nog eens soep maakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.