Ik heb hier al eens een recept voor tofu-feta gepost en eigenlijk werd deze op dezelfde manier gemaakt.Alleen gebruikte ik geen basamico-azijn maar het restje nat uit een pot zelf ingemaakte courgette. Maar je kan ook gewoon witte azijn gebruiken of dus balsamico-azijn.
Belangrijk: de tofu moet eigenlijk marineren dus die maak je best 12uur op voorhand. Gelukkig maak ik 's avonds mijn lunch voor de volgende dag.
Voor 2 porties
- 50gr boekweit
- 50gr groene linzen
- 2 normale rode bieten
- 1 lepel balsamico-azijn
- handje veldsla
- 100gr stevige tofoe
- 1 lepel olijfolie
- 2 lepels witte azijn
- 1 lepel Provençaalse kruiden
- 1 teentje look
- peper en zout
- Pers het overtollige water uit de tofu. Snij in kleine blokjes.
- Hak het knoflookteentje fijn
- Meng in een glazen pot de knoflook, olijfolie, witte azijn en Provençaalse kruiden. Doe er wat peper en zout bij.
- Doe voorzichtig de tofu bij in de pot. Zet het deksel erop. Schud af en toe eens met de pot zodat alle blokjes in de marinade gelegen hebben.
- Doe de boekweit met voldoende water in een pot en zet op het vuur.
- Als het water kookt voeg je de linzen toe. Laat ongeveer 10minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
- Giet af en laat uitlekken.
- Schil de bieten en snij in kleine blokjes. Meng de biet met de balsamico azijn.
- Was de veldsla en schud droog.
- Doe de linzen en boekweit in een mooie glazen pot. Verdeel hier de bietjes over en sluit af met de veldsla.
- Doe pas vlak voor het eten de feta bij de salade. Je kan alles gieten of gewoon de blokjes uit de pot vissen. Aangezien deze potten voor 2 dagen waren legde ik de eerste dag gewoon de helft van de salade opeen bord en deed daar de helft van de plantaardige feta bij. Want eerlijk is eerlijk: zo'n laagjes salade in een weckpot ziet er wel leuk uit maar om er echt uit te eten heb ik toch een heel lage tafel nodig;-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.