Pagina's

zaterdag 23 augustus 2014

Gnocchi

Ik ben nooit echt een gnocchi eter geweest maar met een teveel aan aardappels wou ik het toch eens proberen te maken. En het is helemaal niet zo moeilijk. Dit is een vrij basisrecept waar natuurlijk heel veelvariaties op mogelijk zijn. Zo kan je kruiden of groenten toevoegen aan de aardappelpuree.
Gnocchi is trouwens meervoud.1 Gnoccho en veel gnocchi


Voor 2 personen
  • 350gr aardappelen
  • 50gr speltbloem + 2 lepels extra
  • 1 koffielepel gemalen lijnzaad + 3 lepeltjes warm water
  • peper en zout
  1. Kook de aardappels goed gaar
  2. Meng het lijnzaad met het water
  3. Pureer de aardappels met wat peper en zout
  4. Meng er het lijnzaad en de bloem onder
  5. Kneed tot een plakkerig deeg
  6. Rol er 2 a 3 worsten van (ongeveer 2 cm dik) en bestrooi deze met 1 lepel bloem
  7. Snij de worsten in in stukjes (ongeveer 1 cm lang) 
  8. Doe de laatste lepel bloem in een bord.
  9. Leg enkele stukjes aardappelworst met de niet bebloemde kant op het bord. 
  10. Duw er met een vork in om het wat plat te krijgen en om er een motiefje in te hebben.
  11. Draai de stukjes om en druk er terug met vork in. Leg opzij en herhaal tot je alle gnocchi gehad hebt
  12. breng een pot water aan de kook en doe er de helft van gnocchi in.
  13. Als ze klaar zijn komen ze bovendrijven. Haalze er dan uit met een schuimspaan en leg in een vergiet
  14. Kook dan de 2de helft.
  15. Serveer met saus naar keuze, hier met een snelle tomatensaus van rode paprika, courgette, tomatenblokjes, ui,olijven, kappertjes en edelgistvlokken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.