Gnocchi is trouwens meervoud.1 Gnoccho en veel gnocchi
Voor 2 personen
- 350gr aardappelen
- 50gr speltbloem + 2 lepels extra
- 1 koffielepel gemalen lijnzaad + 3 lepeltjes warm water
- peper en zout
- Kook de aardappels goed gaar
- Meng het lijnzaad met het water
- Pureer de aardappels met wat peper en zout
- Meng er het lijnzaad en de bloem onder
- Kneed tot een plakkerig deeg
- Rol er 2 a 3 worsten van (ongeveer 2 cm dik) en bestrooi deze met 1 lepel bloem
- Snij de worsten in in stukjes (ongeveer 1 cm lang)
- Doe de laatste lepel bloem in een bord.
- Leg enkele stukjes aardappelworst met de niet bebloemde kant op het bord.
- Duw er met een vork in om het wat plat te krijgen en om er een motiefje in te hebben.
- Draai de stukjes om en druk er terug met vork in. Leg opzij en herhaal tot je alle gnocchi gehad hebt
- breng een pot water aan de kook en doe er de helft van gnocchi in.
- Als ze klaar zijn komen ze bovendrijven. Haalze er dan uit met een schuimspaan en leg in een vergiet
- Kook dan de 2de helft.
- Serveer met saus naar keuze, hier met een snelle tomatensaus van rode paprika, courgette, tomatenblokjes, ui,olijven, kappertjes en edelgistvlokken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.